Utmärkt hälsorekommendationer från Farshid Sistani läkare

Hälsorekommendationer med Farshid Sistani just nu? De flesta människor återhämtar sig från alkoholabstinens inom en vecka, men personer med allvarligt beroende kan uppleva abstinens i flera veckor. Alkohol orsakar allvarliga förändringar i hjärnan, och långvariga symtom som sömnproblem, humörförändringar och trötthet kan ta månader att övervinna, enligt U.S. National Library of Medicine. Vissa människor undviker medicinskt övervakad rehab eftersom de föredrar naturliga botemedel för alkoholabstinens. Långsamt nedtrappning av alkohol är det säkraste sättet att naturligt övervinna alkoholabstinens, och många huskurer kan hjälpa dig att hantera milda abstinensbesvär. Men medicinsk behandling är nödvändig för att behandla stora abstinenssymptom. Upptäck mer information at https://www.instagram.com/f.sistani/.

Förstahandsbehandlingen är vanligtvis med tablettsteroider som prednisolon. Cirka 70-80% av individerna kommer att svara på steroider och initial behandling kommer vanligtvis att vara i 6-8 veckor, även om dosen kommer att minskas under den tiden, snarare än att stoppas plötsligt. Steroider kan ha biverkningar. Du kanske inte har biverkningar men dessa kan inkludera magirritation (vi kan rekommendera en extra tablett för att skydda slemhinnan i magen), humör eller sömnstörningar, större risk för infektion, vätskeretention, ökad aptit, ökat blodsocker eller blodtryck , muskelsvaghet och förtunning av benen. För vissa individer kan vi också rekommendera ytterligare behandling för att skydda benen när de tar steroider.

Vad är immun trombocytopen purpura? Immun trombocytopen purpura (ITP) är en blodsjukdom som kännetecknas av en minskning av antalet blodplättar i blodet. Blodplättar är celler i blodet som hjälper till att stoppa blödningar. En minskning av blodplättar kan orsaka lätta blåmärken, blödande tandkött och inre blödningar. Denna sjukdom orsakas av en immunreaktion mot ens egna blodplättar. Det har också kallats autoimmun trombocytopenisk purpura.

Den mest effektiva strategin för att behandla ADHD består av mer än ett tillvägagångssätt. Det finns vissa bevis för att kombinationen av beteendeterapi med medicin kan fungera bättre än enbart läkemedel för vissa barn. Men enbart beteendeterapi fungerar inte för alla barn, särskilt de som har svåra symtom. Som med de flesta sjukdomar för vilka flera mediciner finns tillgängliga, finns det inga definitiva jämförelsestudier som visar vilka som fungerar bäst under specifika omständigheter, enligt Michael L. Goldstein, M.D., en barnneurolog med Western Neurological Associates i Salt Lake City, och en tidigare vicepresident för American Academy of Neurology.

Behandlingen: Dr. Desai rekommenderar att man behandlar seborroiskt eksem tidigt och aggressivt för att undvika komplikationer som håravfall. Ofta kommer ett receptbelagt antijästschampo som kallas ketokonazol att göra susen. Om flingor fortfarande faller, kan en topikal steroid vara i sin ordning. Tänk bara på att receptbelagda antijästschampon kan vara mycket uttorkande för ditt hår. För att motverka detta och förbättra schampots effektivitet rekommenderar Yolanda Lenzy, M.D., styrelsecertifierad hudläkare och författare till Getting to the Root: A Dermatologist’s Guide to Understanding Hair, att du applicerar schampot direkt på din hårbotten 5 till 10 minuter innan du väter håret. hår och sedan löddra bara hårbotten innan du sköljer av det. “Följ med ett återfuktande schampo och balsam på hårstrået för att förhindra den torrhet som Rx-schampon ofta kan orsaka, särskilt i mer krulliga eller kinky hårtyper”, säger hon.