Domain regisztráció 2023

Webtárhely 2023? A mai vállalkozások hatalmas mennyiségű adatot gyűjtenek mindenféle dologról: ügyfelekről, működési folyamatokról, logisztikáról, gépek állapotáról, a termékek állapotáról és még sok másról. Ezeknek az adatoknak az értéke abból származik, hogy értelmet adnak nekik, felhasználják őket a problémák megoldására vagy új lehetőségek felfedezésére. Ehhez azonban nagy adatelemzésre van szükség, ami jelentős számítási erőforrások használatát igényli, gyakran rövid időn keresztül.

Hogyan kezdjek hozzá? Új webtárhelyed weboldalunkon keresztül tudod megrendelni. cPanel tárhelyhez mindenképp szükséges legalább egy domain név megadása, ami lehet már meglévő domain, de akár rögtön tudsz újat is regisztrálni. Webtárhely: Klasszikus webtárhely szolgáltatás, SSD meghajtóval, magas órajelű CPU-val, többféle választható PHP verzióval és napi mentéssel; akár ingyenesen is elérhető! Nézze meg további részletek a webhelyen cPanel tárhely. Gyors & megbízható: Szolgáltatásainkat a legmodernebb és megbízhatóbb eszközökre és megoldásokra építjük, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani.

2012-ben az Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) elindította az új általános felső szintű tartományok (új gTLD-k) programját a domain névtér bővítése érdekében. A TLD-k a webcímek fontos részét képezik, és a domain név és a pont mögötti betűket jelentik. Az olyan TLD-ket, amelyek nem egy országra vagy területre utalnak, általános TLD-ként (gTLD) ismerjük, ilyenek például a .com, .net és .org. Az innováció, a verseny és a fogyasztói választék fokozása érdekében azonban új gTLD-ket vezettek be. A program indulása óta több mint 1200 új gTLD-t hoztak létre: a legutóbbiak közül néhány a .kids, a .music vagy a .spa.

Bár az ideális domain név lehet, hogy ingyenes, azt is érdemes megnézni, hogy valaki más is használja-e az adott nevet a közösségi médiában. Ha egy JátékNeked nevű márkát szeretnél létrehozni, és regisztrálod a JátékNeked.hu weboldalt, azt gondolva, hogy készen állsz, akkor zavaró lehet, ha rögtön utána kiderül, hogy van egy hatalmas sikerű JátékNeked YouTube-csatorna 10 millió feliratkozóval. Valószínű, hogy mindenki, aki meglátogatja a weboldaladat, a YouTubert keresi, nem pedig téged. Ugyanez a helyzet az influencerekkel a Facebookon, az Instagramon és a Twitteren.

Ha nagyon éles szemmel nézi a webcímeket a böngészője felső sávjában, valószínűleg észrevette már bármely weboldal címének legelső részét, a “HTTP” vagy “HTTPS” betűket. De mi is az a HTTP, és hogyan működik? Vessünk egy pillantást a ragasztóra, amely összetartja a webet. A HTTP egy rövidítés, és a hipertext átviteli protokoll rövidítése. Bontsuk le egy kicsit, kezdve a “protokoll” résszel. A technika világában a protokoll azon szabályok összessége, amelyeket a gépeknek be kell tartaniuk ahhoz, hogy “beszélhessenek” egymással. Például a VPN protokollok határozzák meg, hogy a VPN-ek hogyan lépnek kapcsolatba a szerverekkel. A HTTP ennél sokkal kevésbé specifikus, és inkább az internet működésének szabályait határozza meg. Fedezze fel még többet információ ezen a webhelyen https://www.awh.hu/.